nubra-poster-sfafv
Zondag 8 november 2015
Zaal open vanaf 14.30 uur
Aanvang 15.00 uur
Belcanto, Surinameweg 2, Haarlem-Schalkwijk
Entree € 7,50

Een filmdocumentaire van Hans Becker verteld door Paul Witteman

Sounds from a forgotten valley vertelt het verhaal van dokter Rigzin Tondup die onder vaak barre omstandigheden medische hulp biedt aan de bergbewoners en nomaden in Ladakh, het Indiase deel van Tibet in de Himalaya, een van de meest onherbergzame gebieden ter wereld. Ook geeft de film een beeld van de klimaatverandering en wat die voor gevolgen kan hebben voor de eeuwenoude cultuurrijkdom in Tibet.

De documentaire is gemaakt in samenwerking met Ton en Mariëlla Klooster die met hun Stichting Hulp aan Nubra en de Lha-Rje Sorig Foundation of Ladakh talrijke hulpprojecten in dit deel van Ladakh hebben opgezet. Aan de film, die 50 minuten duurt, heeft een tiental professionals, onder wie Paul Witteman, belangeloos medewerking verleend.

De vertoning gaat vergezeld van een foto-expositie, waarvan de opnamen door het team tijdens de tochten door Ladakh zijn gemaakt. Charcuterie Olijck en Vuur en Vlam omlijsten de expositie met het serveren van lokale culinaire lekkernijen.

In de zomer van 2015 werd een deel van Ladakh geteisterd door modderlawines waardoor het medisch centrum van dokter Tondup en de toch al gebrekkige infrastructuur van het gebied ernstig zijn beschadigd. De medische hulp aan de bewoners vóór het invallen van de strenge winter komt er ernstig door in gevaar. De Stichting Hulp aan Nubra heeft besloten de opbrengst van de filmvertoning en de foto-expositie (entreeprijs € 7,50) geheel ten goede te laten komen aan het herstel van het medisch centrum.

Vertoning van de filmdocumentaire, de foto-expositie en de culinaire specialiteiten worden mogelijk gemaakt door:

nubra-sponsoren

Voor meer informatie, bel 06 54 72 24 39. Flyers op A5- en posters op A3-formaat zijn beschikbaar.
Kijk ook even op het blog van de reis door de Himalaya.